Aandeel reservefonds, peildatum 1 januari 2021
Bij de aangifte inkomstenbelasting dien je jouw deel in het reservefonds van de VvE op te geven bij de berekening van het vermogen in box 3. Dit is alleen nodig als jouw bezittingen meer waard waren dan €30.000. De belastingdienst publiceert jaarlijks de precieze bedragen. Dit bedrag betreft het ‘heffingsvrij vermogen’. Als je een fiscaal partner hebt, wordt dit bedrag verdubbeld. Voor de aangifte 2021 wordt een peildatum gehanteerd van 1 januari 2021.

 

Download via het Vve Portaal
In Twinq kun je als eigenaar heel makkelijk zelf je aandeel in het reservefonds inzien op het VvE portaal (eventueel ook van voorgaande jaren). Ga naar www.vveportaal.nl en log in met de door de beheerder verstrekte inloggegevens. Je gaat vervolgens via het menu naar het tabblad ‘mijn pagina’. Daarna kun je via de tegel ‘Mijn aandeel reservefonds’ de peildatum 01-01-2021 selecteren. Vervolgens kun je via de knop ‘Download bericht t.b.v. aangifte inkomstenbelasting’ de brief downloaden.

 

Meer informatie?
Voor meer informatie over dit onderwerp willen we je graag verwijzen naar de website van de Belastingdienst en van VvE Belang.