Aareon zet haar groeistrategie in Nederland voort met de overname van Twinq, specialist op  gebied van software voor de VvE- en vastgoedbeheerder. 

Emmen, 10 mei 2021- Aareon Nederland B.V., de Nederlandse dochteronderneming van Aareon  AG, een toonaangevende leverancier van ERP-software en digitale oplossingen voor de Europese  vastgoedsector, heeft op 7 mei een overeenkomst getekend voor de overname van honderd  procent van de aandelen van Twinq.  

Twinq is een leverancier van VvE- en vastgoedsoftware in Nederland. Twinq biedt verschillende  moderne en webgebaseerde klantportalen, zoals het eigenaarsportaal, incassoportaal en  aannemersportaal, met als doel de administratieve last van vastgoedbeheer voor klanten te  verminderen. 

Jeroen Kuiper, algemeen directeur van Aareon Nederland B.V.: "Door de overname van Twinq zullen klanten in de toekomst profiteren van een verder verbeterd geïntegreerde  productportfolio." 

Vincent van Someren, directeur Twinq: "Als onderdeel van de internationale Aareon Groep  kunnen we profiteren van de internationale synergie en ons groeipotentieel uitbreiden.  Daarnaast zullen onze klanten toegang krijgen tot en gebruik kunnen maken van complementaire  digitale oplossingen uit het Aareon Smart World ecosysteem."  

Dr. Manfred Alflen, CEO van Aareon AG: "In het kader van de uitbreiding van ons  productportfolio en groei in nieuwe markten die relevant zijn voor de vastgoedsector, boren wij  met de overname van Twinq een ander marktsegment van vastgoedbeheer aan en breiden we  onze aanwezigheid in Nederland uit.“ 

Over Aareon Nederland 

Aareon Nederland B.V., Emmen, is met 295 medewerkers, een leverancier van ERP-software en  digitale oplossingen voor de vastgoedsector in Nederland. Het bedrijf maakt deel uit van de  Aareon Group, die actief is in heel Europa. Met advies-, software- en serviceoplossingen voor het  optimaliseren van op IT gebaseerde bedrijfsprocessen en het ontwikkelen van bedrijfsmodellen  ondersteunt Aareon Nederland haar klanten bij het behalen van hun bedrijfsdoelstellingen. Het  aanbod van Aareon Smart World omvat de Tobias ERP-software voor de woningbouw en REMS  voor de commerciële vastgoedsector. Deze kunnen worden aangevuld met geïntegreerde digitale  oplossingen, zoals het Facility Management Informatie Systeem Facilitor, het Document  Management Systeem ShareWorX®, Trace & Treasury voor het eenvoudig sturen op vastgoed en  financiën, de digitale oplossingen uit de Fox-suite en Mareon voor de ketensamenwerking.  

Met Mareon VvE kan Twinq VvE al direct worden geïntegreerd met de ERP-oplossingen van  Aareon. De oplossingen worden gebruikt voor het beheer van ca. 800.000 verhuureenheden  in Nederland. 

Over Twinq 

Twinq uit Oosterhout is een leverancier van software voor beheerders van Verenigingen van  Eigenaars (VvE’s) en voor de zogenaamde propertymanagers in Nederland. Beiden maken  gebruik van de uitgebreide en intuïtieve software van Twinq voor o.a. het beheren van hun  financiën, het plannen van onderhoud en het voeren van verenigingsvergaderingen.