"Altijd nét een stapje extra doen, dat is voor mij typisch Twinq."

Sinds 1 november 2019 ben ik klantencoach binnen Twinq en ondersteun ik onze klanten bij het gebruik van onze software. Ook houd ik me bezig met interne en externe communicatie en het plaatsen van content op onze website en op LinkedIn.

Ik woon samen met mijn vriend en ik heb twee zoons van vijf en zeven jaar oud. In mijn vrije tijd houd ik van muziek maken. Ik bespeel panfluit, klarinet, piano en sinds kort ook gitaar. Het liefst maak ik samen muziek, bijvoorbeeld in een orkest of in een duo.

In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit met mijn gezin, de Efteling is daarbij momenteel favoriet. Ook gaan we graag op vakantie of maken we wandelingen met onze hond.

Werken bij Twinq is (bijna) elke dag een feestje. Samenwerken met collega’s vormt voor mij de basis. Het samen neerzetten van een mooi product voor onze klanten en de constante doorontwikkeling daarvan is alleen mogelijk als je op de juiste manier samenwerkt. Altijd nét een stapje extra doen voor onze klanten, maar ook voor elkaar als collega’s, is voor mij typisch Twinq. Mijn collega’s zijn betrokken, loyaal, hardwerkend en gezellig. Een van de redenen waardoor ik het zo naar mijn zin heb bij Twinq.

Collega Vincent over mij: “Birgit is gedreven, leergierig en neemt geen genoegen met een 'zeventje'. Ze legt de lat hoog. Ze zet altijd net een stapje extra in het belang van de klant. Een prettige collega die je scherp weet te houden."

Mijn motto is: ‘there is a crack in everything, that’s how the light gets in.’ Het komt uit een nummer van Leonard Cohen. Ik denk dat er meerdere interpretaties mogelijk zijn, maar voor mij betekent het: omarm de breuken in je leven, het zijn de plekken waardoor we geconfronteerd worden met de breekbaarheid van dingen. Hierdoor kunnen we groeien, zien we nieuw licht.

Wat je zeker ook over mij moet weten is dat ik voorheen tien jaar lang in de psychiatrie en gehandicaptenzorg werkte, maar heel blij ben met mijn carrière-switch. Wat mij ook kenmerkt is mijn liefde voor de taal. Je kunt mij alles vragen over stijl en grammatica.

Als ik een week mocht ruilen met een bekende Nederlander, dan zou ik kiezen voor Herman van Veen. Hij is een kleinkunstenaar in hart en nieren, zeer muzikaal begaafd en ook fantastisch met taal.